Naar inhoud

DJ Bobby Ewing

Grand Theft

Schrijf je hier in.

Alle muziek komt ergens vandaan of is al eens gemaakt. Alles heeft elkaar beïnvloed.

 

Wat de ene ‘beïnvloeding’ noemt, is voor de andere ‘diefstal’. En voor nog een andere een ‘hommage’. Aan de hand van vele voorbeelden toont DJ Bobby Ewing aan dat nummers die iedereen kent, soms wel heel hard lijken op muziekjes die al veel eerder gemaakt werden.

Ewing vertrekt vanuit de rechtszaak “Blurred Lines”, waarin Pharrell Williams door de erfgenamen van Marvin Gaye werd aangeklaagd. De jeugd van tegenwoordig kent Pharell, maar wie is Marvin Gaye? Bobby Ewing geeft muziek en uitleg. Ook een hele hoop klassieke drumsamples passeren de revue. Loops die iedereen kent en die tot vandaag op duizenden platen gebruikt worden. Maar niemand weet weer ze vandaan komen.

 

Aan het einde van het uur weet iedereen wie Marvin Gaye, Kraftwerk, The Beastie Boys en James Brown zijn. Via een Spotifylijstje kunnen ze achteraf alle nummers terug opzoeken.

 

DJ Bobby Ewing draait tafels bij Discobar Galaxie en onder eigen naam. Hij is auteur-componist en bedienaar van laptops en drummachines. Samen met Jan Delvaux maakt hij Belpop Bonanza-theatershows over de strafste merkwaardigheden uit de Belgische popmuziek.

 

Prijs per leerling

6 euro

Leerjaar

4de, 5de & 6de jaar

Duur

60 minuten

Max. aantal toeschouwers

100   leerlingen

Recensies

In de pers:

“Prachtig, humorvol, artistiek en technisch hoogstaand theater. Werkelijk een pareltje.” (moose.nl)

“De kunsten van de spelers dwingen stilte en respect af.” (HP/de tijd)

“Het overtreft de verwachtingen. Ongelofelijk en met veel hilariteit weet Ahlbom samen met de spelers iets neer te zetten wat je doet verbazen en de tijd doet vergeten” (ik hou van theater.nl)