Naar inhoud

Het Gevolg

Vuil Vel

Schrijf je hier in.

Toen prins Varken haar van dichtbij kon bekijken, zag hij pas echt hoe mooi en begeerlijk zijn jonge bruid was. Hij kwijlde van vreugde. Walmend en vunzig als hij was, sprong hij om haar heen. Hij ging zich te buiten aan allerlei handtastelijkheden.
Uit: Beest in Bed – Koning Varken

Twee actrices en een muzikante nemen in deze voorstelling geen blad voor de mond. Weg met braaf! De wereld is gruwelijk en dat moet gezegd worden. Maar er is ook de erotiek. Hoe ver durf je daarin te gaan?

Het zwart-witdenken van pubers en de intensiteit van hun relaties komt in deze voorstelling volop aan bod. Op korte tijd worden vriendschappen zeer hecht, maar kletteren ruzies des te harder. En vooral: meningen worden levensnoodzakelijke wetten.

Vuil vel is gebaseerd op de sprookjesboeken Vuil Vel en Beest in Bed van antropologe en jeugdauteur Marita de Sterck.

Het Gevolg is een theaterwerkplaats in de Kempen die, onder leiding van Stefan Perceval enthousiast aan voorstellingen werkt die sociale betekenis hebben en er ook en vooral voor jongeren toe doen.

 

Tekst, spel: Mieke Laureys en Annelore Stubbe

Muziek: Martine de Kok

 

Prijs per leerling

6 euro

Leerjaar

1ste, 2de & 3de jaar

Duur

nnb

Max. aantal toeschouwers

200   leerlingen

Lesmap

later beschikbaar

 

 

Recensies

In de pers:

“Prachtig, humorvol, artistiek en technisch hoogstaand theater. Werkelijk een pareltje.” (moose.nl)

“De kunsten van de spelers dwingen stilte en respect af.” (HP/de tijd)

“Het overtreft de verwachtingen. Ongelofelijk en met veel hilariteit weet Ahlbom samen met de spelers iets neer te zetten wat je doet verbazen en de tijd doet vergeten” (ik hou van theater.nl)