Naar inhoud

Het Gevolg

Vuil Spel

Schrijf je hier in.

Vuil Spel is een ruige theatervoorstelling voor jongeren, gebaseerd op de boeken 'Vuil Vel' en 'Beest in Bed’ van Marita de Sterck. Twee actrices en één muzikante nemen een 50-tal oude volkssprookjes onder de loep. Ze laten zich inspireren door het verhaal van ‘De Schone en het Beest’. Ze snuffelen en graaien in de oeroude versies en gooien Disney’s ‘Belle’ al snel overboord.

 

Weg met braaf! Geen gruwel wordt vermeden. Rauwe rock’n roll dus! Want blijkbaar was er meer nodig dan een zedige kus om de Schone Slaapster te ontwaken…

 

Tevens geeft het trio een inkijk in het maakproces van een voorstelling, en in het bijzonder in de intensiteit waarmee onderlinge verhoudingen ontstaan en zich ontwikkelen. Op korte tijd worden vriendschappen zeer hecht, maar kunnen ruzies des te harder kletteren; worden meningen levensnoodzakelijke wetten. Kortom: een wereld waarin pubers zich herkennen.

 

Tekst, spel: Mieke Laureys en Annelore Stubbe

Muziek: Martine de Kok

 

Prijs per leerling

6 euro

Leerjaar

1ste, 2de & 3de jaar

Duur

nnb

Max. aantal toeschouwers

200   leerlingen

Lesmap

later beschikbaar

 

 

Recensies

In de pers:

“Prachtig, humorvol, artistiek en technisch hoogstaand theater. Werkelijk een pareltje.” (moose.nl)

“De kunsten van de spelers dwingen stilte en respect af.” (HP/de tijd)

“Het overtreft de verwachtingen. Ongelofelijk en met veel hilariteit weet Ahlbom samen met de spelers iets neer te zetten wat je doet verbazen en de tijd doet vergeten” (ik hou van theater.nl)