Naar inhoud

Begijn Le Bleu

De Ronde van Begijn

De Ronde van Begijn past naadloos binnen het Bristolproject dat vanaf eind maart 2018 het Molse cultuurleven zal kleuren. We kijken met ondermeer een boek, expo en retrokoers terug op de aanwezigheid van de Bristol-fietsenfabriek in Mol tijdens een groot deel van de twintigste eeuw. Heel wat absolute topcoureurs met als boegbeeld Rik Van Steenbergen reden op deze Molse fiets. Pas in de jaren ‘60 begon de ster van het prestigieuze merk te tanen en sloot de fabriek zijn deuren.  

De Ronde van Begijn is een koerscafé met panache waarin comedian en wielerliefhebber Begijn Le Bleu, o.a. bekend van 'Foute Vrienden', twee befaamde coureurs op bezoek krijgt. Bernard Bidon draait ondertussen fijne muziekjes en staat garant voor een topsfeer.

Begijn haalt herinneringen op over de topjaren van zijn praatgasten en discussieert met hen over het aan de gang zijnde wielerseizoen. Het publiek krijgt archiefmateriaal, een quiz en veel ambiance voorgeschoteld. Kruip dus op uwe vélo en sprint naar De Ronde van Begijn! Allez, allez, allez, roulez!

De renners: Adrie Van Der Poel, Bart Wellens, Eric Vanderaerden, Johan Vansummeren, Nick Nuyens, Rudy Pevenage, Laurenzo Lapage, Edwig Van Hooydonck, Paul Herygers, Jo Planckaert en Nico Mattan. Uit dit imposante peloton demarreren twee kopmannen richting Hof van ’t Rauw!

www.begijnlebleu.be