Naar inhoud

Te Gast: Vrienden van de Bibliotheek & dienst erfgoed

Carl Berteele & Geert Vandenbon: De koers. Ons leven.

Carl Berteele is sinds 1993 de (radio)stem van de koers, meestal vanop de Sporzamotor. Of het nu de Tour is, het WK of Vlaanderens Mooiste, als geen ander analyseert hij de wedstrijd en wat er omheen gebeurt. Met passie, een rijke taal en altijd to the point.

Geert Vandenbon op zijn beurt werkte meer dan 20 jaar achter de schermen van de Ronde en is o.m. medestichter van het Rondemuseum in Oudenaarde en uitgever/auteur van wielerboeken.

Samen vertellen ze honderduit over de koers en hoe die hun leven zin geeft – wielersport als een onuitputtelijke inspiratiebron. Geert surft door het epos van 100 jaar Ronde van Vlaanderen, met uniek beeldmateriaal en enkele filmpjes. Carl vertelt over hoe hij sportjournalist werd, gebeten door de wielermicrobe, en staat stil bij zijn favoriete Ronde-edities.

En tussendoor maken ze tijd vrij voor het Molse fietsenmerk Bristol. Samen met Stijn Geys en Rudy Nuyts, auteurs van een boek over het reilen en zeilen van de rijwielfabriek en wielerploeg, hebben ze het o.a. over Rik Van Steenbergen en hoe die in 1949 wereldkampioen werd op een Bristolfiets.

Prijs: 5 euro
Tickets: aan de kassa
Organisatie & info: Vrienden van de Bibliotheek & dienst erfgoed – 014 33 09 70 – stijn.geys@gemeentemol.be