Naar inhoud

Wim Helsen

Er wordt naar u geluisterd

Wim Helsen won als aankomend cabarettalent voor zijn eerste voorstelling de ‘Neerlands Hoop’-prijs, en voor zijn derde en vierde telkens de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling in Nederland. Er wordt naar u geluisterd is zijn vijfde show.

Wim Helsen volgens de pers:

“Zo heeft ook in Er wordt naar u geluisterd het absurdisme waar Helsen om bekend staat weer een stevige betekenisvolle bodem. (…) Ook de Vijfde van Helsen is een gedurfd avontuur, dat onderstreept hoe relevant en groots zijn oeuvre is. **** “ (NRC)

“De Vlaming Wim Helsen heeft zich met zijn unieke en absurdistische theatrale stijltje inmiddels een rotsvaste plek aan de Nederlandse cabarettop verworven. (…) Het personage dat Helsen tot leven wekt is aandoenlijk, sneu en een beetje eng ook. Hij heeft zijn spel inmiddels dusdanig verfijnd dat je haast vergeet dat je hier naar een cabaretier zit te kijken. ****“ (De Telegraaf)

Helsen blijft een grandioze acteur die je puur door zijn gortdroge voordracht naar adem kan laten happen. (…) Als hij het absurdistische terrein betreedt, is Helsen superieur.” (Het Parool)

“In tachtig minuten ontvouwt Wim Helsen een hilarische en bij vlagen absurdistische rouwdienst. Hij bewandelt ook in zijn soms onnavolgbare rol als uitvaartbegeleider weer zijn bekende zijpaden en vertelt verhalen in het grote hoofdverhaal. (…) *****” (Meppeler Courant)

www.wimhelsen.be