Naar inhoud

Wëreldbänd

Släpstick

De Wëreldbänd is sinds het begin van hun carrière een graag geziene gast in ons cultuurcentrum. Nu de Nieuwe Snaar het optreden heeft afgezworen, is de Wereldbänd er helemaal klaar voor om de fakkel definitief over te nemen. Met nog meer muzikaliteit, nog meer humor en met minstens evenveel gedrevenheid flirten ze met alle heersende theatercodes.

Släpstick is zonder twijfel hun beste show tot op heden. Het is een ode aan alle grote muzikale komieken die ooit de theaters onveilig maakten. Van deze door hen zo bewonderde voorgangers wordt een grote verzameling muzikale en humoristische acts heropgevist. In Släpstick geven ze hun eigen draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy.

De vijf leden van de Wëreldbänd goochelen met een schier oneindige voorraad aan instrumenten, waarvan een aantal er behoorlijk bizar uitzien. Hun komische sketches ontsporen vaak in een bijzondere twist en je komt oren en ogen te kort om hun virtuoze slapstick en variété-acts zelfs maar te kunnen volgen.   

De voorstelling kreeg in Nederland onwaarschijnlijk goede recensies waaronder vijf sterren in ondermeer De Volkskrant en Trouw.

www.wereldband.nl