Naar inhoud

Te Gast: Aïcha Cissé, Aminata Demba & Frédérique Lecomte / KVS

Dis-moi wie ik ben

De ouders van Aïcha Cissé en Aminata Demba migreerden vanuit Mali en Senegal naar België. De diamanthandel bracht hen van West-Afrika naar Antwerpen. Ze kwamen niet om te blijven, maar het leven besliste er anders over en kun kinderen groeiden op in België. Als tweede generatie hebben Aïcha en Aminata allerlei vragen, waarop de eerste generatie maar weinig antwoorden geeft. Dus sprokkelen ze feiten en fictie samen om het verhaal van hun ouders te vertellen - en daarmee hun eigen verhaal.

 

In een wervelwind van korte scènes nemen Aïcha en Aminata, twee jonge actrices van Afrikaanse afkomst, je mee in de zoektocht naar hun identiteit. Dis-moi wie ik ben is een speels zelfportret van de zogenaamde ‘tweede generatie’. Voor de één is hun verhaal een feest van herkenning, voor de ander biedt het een verfrissende inkijk in het leven van jongeren die navigeren tussen verschillende culturen.

"Het is een verhaal dat je al lachend doet schrikken van dat nog steeds zo aanwezige racisme in onze samenleving." (Knack Focus ***)

"Een aanwinst voor nog vele jaren." (De Standaard)

"Puur, onversneden spelplezier. Over een gevoelig onderwerp, maar juist daarom zo knap." (TAZette)

 

De opbrengst van deze avond gaat integraal naar de projecten van Zaba Kina vzw in Boma, D.R. Congo. Samen met hun Congolese partner Creroea werken ze daar aan de toekomst van bijna 1.000 kinderen en jongeren.

 

Prijs: 13 euro (kassa) – 10 euro (vvk) – 2 euro korting voor abonnees cc ‘t Getouw
Tickets: ticketbalie Schouwburg Rex – 014 33 09 00 – www.getouw.be
Organisatie & info: http://www.zabakina.be/ – 0477 97 25 98 – info@zabakina.be