Naar inhoud

Dimitri Verhulst, Corrie van Binsbergen en band

Godverdomse dagen op een godverdomse bol

Godverdomse dagen op een godverdomse bol is een literair concert met successchrijver Dimitri Verhulst en de groep van Corrie van Binsbergen. Met haar negenkoppige ensemble scheert Van Binsbergen langs literaire ravijnen en ongekende muzikale hoogten. Jazz, pop, klassieke en moderne muziek gaan hierbij hand in hand.

Met zijn boek Godverdomse dagen op een godverdomse bol won Verhulst in 2009 de Libris Literatuurprijs. In zijn kenmerkende stijl - scherp, bijtend met een ironische ondertoon - schetst Dimitri Verhulst de evolutie van de mensheid. Vanaf het moment dat wij uit het water kropen en op twee benen gingen lopen, tot en met de jaren dat wij elkaar naar een andere wereld zijn gaan bombarderen. Verhulst opent met zijn bizarre verhaal alle muzikale registers van Corrie van Binsbergen.

Met als band: Jeroen Baert (viool), Yumika Lecluyze (altviool), Seraphine Stragier (cello), Albert van Veenendaal (piano), Hein Offermans (bas), Jasper Blom (klarinetten, saxen), Alan Purves (drums, percussie) en Jan Willem van der Ham (fagot, saxen)