Naar inhoud

Lessen in het Donker

Uilenbal

De 8-jarige Meral is net verhuisd en wil graag op school nieuwe vrienden maken, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Op haar nieuwe kamer ontdekt ze de muis Piepiep en neemt hem mee op schoolkamp. Dankzij Piepiep sluit Meral onverwachts vriendschap met Jason, Vito en Desi.

Wanneer Piepiep echter in een onbewaakt moment door een uil gegrepen wordt, lijkt Meral ontroostbaar en geeft ze haar nieuwe vrienden de schuld. Tijdens een spannende tocht om de uilenbal met Piepiep’s botjes te zoeken, ontdekt Meral hoe belangrijk vriendschap kan zijn.

Een feelgood kinderfilm volgens het beproefde succesrecept van Simone van Dusseldorp (bekend van o.a. Kikkerdril), dus inclusief aanstekelijke liedjes die ter plekke verzonnen lijken, en met de natuur in een hoofdrol. Uilenbal probeert de kringloop van het leven en ‘eten en gegeten worden’ uit te leggen vanuit het perspectief van een kind, op een luchtige, vermakelijke toon. Een prachtig uitgebalanceerde evenwichtsoefening tussen ernst en vrolijkheid.

Regie: Simone van Dusseldorp
Nederland, 2016
Nederlands gesproken

Prijs per leerling

4 euro

Leerjaar

1ste & 2de leerjaar

Duur

80 minuten

Max. aantal toeschouwers

200 leerlingen

Lesmap

wordt bezorgd

Website

http://www.lesseninhetdonker.be/