Naar inhoud

Lessen in het Donker

Cloudboy

Schrijf je hier in.

De 12-jarige stadsjongen Niilas woont bij zijn papa. Zijn Zweedse mama Katarina kent hij nauwelijks. Niilas moet –tegen zijn zin– tijdens de zomervakantie naar het Hoge Noorden reizen waar zijn moeder en haar nieuwe gezin tussen de rendierherders wonen. De rendiertrek is volop aan de gang en ook Niilas moet een handje toesteken. Ondanks het warme welkom, reageert Niilas heel terughoudend. De enige die hem begrijpt, is zijn nieuwe halfzus Sunnà. Stilaan ontdekt hij zijn roots, die sterker blijken dan hij ooit had kunnen vermoeden.
Tegen alle verwachtingen in beleeft Niilas de meest avontuurlijke zomer van zijn leven.

Deze bijzondere Vlaamse prent heeft het allemaal: een ontroerend verhaal, poëtische accenten en een bijzondere cinematografie. Ook de natuur (er werd gedraaid op diverse locaties in Scandinavië) speelt een belangrijke rol en de rendieren maken beslist indruk op de kijkers. Kom je graag te weten hoe deze film werd gemaakt, boek dan een nagesprek met producent Wim AH Goossens!

Regie: Meikeminne Clinckspoor
Frankrijk, 2017
Nederlands gesproken

Masterclass ‘The making of Cloudboy’
Filmproducent Wim AH Goossens komt naar je klas en geeft aan de hand van een digitale tool (filmfragmenten en making of beelden) een heuse filmles over Cloudboy. Vanuit zijn sleutelfunctie als producent vertelt hij in geuren en kleuren over hoe zo’n film precies wordt gemaakt.

Aantal deelnemers:                  max. 25 leerlingen
Duur:                                     90 minuten
Prijs per leerling incl. film:        6 euro


Prijs per leerling

4 euro

Leerjaar

4de, 5de & 6de leerjaar

Duur

77 minuten

Max. aantal toeschouwers

200 leerlingen