Naar inhoud

Portland & St. Grandson

WINTERUUR

Met WINTERUUR trekken we voluit de kaart van stemmige, dromerige, sfeervolle muziek. Aan de vooravond van de langste nacht waarin we de klok een uurtje terugdraaien, serveren we je bands die je niet onberoerd zullen laten. Muziek die zich als een warm winters dekentje om je heen slaat…

 

De driekoppige band Portland brengt dreampop met een vleugje elektronica. Hun eerste demo ‘Lost Fragrance’ werd geselecteerd voor ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel en vorig jaar schopte Portland het bovendien tot de finale van Humo’s Rock Rally. De stemmen van frontman Jente Pironet en toetseniste Sarah Pepels klinken samen als een magische blend.

 

St. Grandson brengt dromerige maar catchy indiepop. Singles ‘Midnight Swim’, ‘You Will Find’ en ‘Growin’ Older’ werden gretig opgepikt door de nationale radio. In het voorjaar van 2017 verscheen St. Grandsons debuutplaat, die werd geproducet door Stephane Misseghers (dEUS). Warme, meeslepende en bijwijlen erg breekbare muziek, dat is het handelsmerk van deze voormalige winnaar van ‘De Nieuwe Lichting’.

 

WINTEUUR gaat door in de foyer van Schouwburg Rex, in clubsetting. Dat wil zeggen dat er zowel staan- als zitplaatsen zijn. Zoals bij elk RElaX-concert kan je tijdens de optredens ook genieten van een drankje.